16 Mart 2009 Pazartesi

Türk Potansiyeller

Sercan Temizyürek ( Samsunspor ) : Bir dönem Bank Asya 1. Liginde düşme potasına giren ve oynadığı futbolla düşecek izlenimi veren Samsunspor’da Sercan denen bu oyuncu sahneye çıkıyor ve haftalardır ardı ardına attığı goller ve oynadığı futbol ile takımını düşme potasından çıkartıp rahat bir nefes aldırdı. Sercan Temizyürek Samsun spor Alt Yapısından yetişmiş ve daha Paf Ligi maçlarında kendini göstererek ileride Türk Futbolunda benim de adım geçecek diyen oyuncuların başındayken takımı ile yaptığı bu son sıçrama halen onu çok fazla gözler önüne sermese de futbolcuyu doğru yerde arayanlar için büyük bir hazine olmuştur aslında. Teknik yönü çok yüksek olan,soğuk kanlı ve kendine güveni had safhada olan ve en önemlisi de günümüz futbolunun en büyük gereği olan takım oyununa yatkınlığı ile göze çarpan bir oyuncu. Üstelik bir çok yıldız oyuncuda göremeyeceğiniz derece de çalışkan. Dar alanlar da ki rahatlığı ve çalımları görülmeye değer. Bir başka özelliği ise çok iyi duran top kullanıyor olması. Tabi ki Samsun’da kaptanı Celil Sağır’ın genel anlamda frikikleri kullandığı düşünülürse çok fazla fırsat bulamıyor da olsa kullandığı her atışın etkili olduğunu da belirtmek gerekiyor. Sercan konusunda şöyle bir baktığımızda gözümüze çarpan en önemli eksikliği fizik gücü olarak gözükse de 18 yaşında ki bir oyuncunun iyi bir antrenörün elinde ne hale gelebileceğini herhalde hepimiz tahmin ederiz.
Murat Ceylan : Orta sahada defansa dönük görev yapmasına karşın, özellikle ön tarafa baskı uygularken de çok başarılı. Yani defans ile forveti arasında mesafeyi azaltmayı isteyen takımlar için ideal bir ön libero. Pasları çok olumlu ve bunun yanında ufak boyuna rağmen güçlü bir ayağı var. Etkili ve yerinde şutlar atabiliyor. Hani pire gibi derler ya, o tarz bir oyuncu. Biz onu Galatasaray'lı Suat'a çok benzetiyoruz. Topsuz oyunda gerçekten çok agresif. Agresif derkende psikolojik olarak değil tabii. Oyun yapısı olarak. 02 Mart 1988 doğumlu olan Murat 176 boyunda ve 68 kilo. Bu sezon Bu sezon Gaziantepspor'da düzenli olarak forma giyen Murat iki tanede gol atma başarısı gösterdi. Sadece dört sarı kart gördü. Gerçekten agresif oyun yapısına rağmen yaptığı akılcı müdahaleler ve baskıları var. Bu yüzden henüz kırmızı kart görmedi. 16. Haftada Konyaspor filelerine gönderdiği enfes yolün yanı sıra, 17. Hafta'da İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanında son dakikalarda takımına galibiyeti getiren golü de kaydeden isimdi.Gaskispor'dan Gaziantep'e gelen Murat daha önce 19 Yaş Altı Milli Takımına seçilen Murat Ceylan bu aralar Ümit Milli takımının da formasını giyiyor.
Zafer Yelen ( Hansa Rostock ) : Ofansif orta saha mevkinde ve forvet arkasında bize gerçekten iyi bir alternatif olabilecek genç yetenek, özellikle Ümit Milli Takımda da gösterdiği performans ile öne çıkıyor. Almanya Bundesliga'da Hansa Rostock takımında forma giyen Zafer Yelen, 30.08.1986 Berlin doğumlu olup, şu anda Galatasaray’ımızda kaptanlık pazıbandı takan Ümit Karan gibi Türkiyemspor’da futbola başlamıştır. Orada 3 kez Almanya Kupası’nı kaldırmış, özellikle mesafe tanımaksızın kullandığı frikiklerle Hansa Rostock’un Teknik Direktörü Frank Pagelsdorf’un da dikkatini çekmiştir. 18 yaşında Tennis Borussia Berlin'den Hansa Rostock’un amatör takımına transfer olan Zafer, burada 30 maçta attığı 14 gol ve yaptığı asistlerle beğeni toplamıştır. 2006 / 2007 yedi sezonundan itibaren Hansa Rostock'un A takımına alınan Zafer, gösterdiği performans ile takımının Bundesliga'ya çıkmasında önemli bir pay sahibi oldu. Genç yaşına rağmen oyun zekası ve görüşü ile dikkat çeken 22 yaşındaki oyuncu, özellikle attığı milimetrik paslar, serbest vuruşlarındaki başarısı ve sağ ayağıyla attığı frikik golleri ile dikkat çekmekte. Bir kaç sene içerisinde büyük bir takımın bile ofansif orta saha eksikliğini kapatabilecek kapasitede bir yeteneği mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder